Select Page

Det nye danske acceleratormiljø “Growth Train” indgår nu en samarbejdsaftale med en af verdens mest indflydelsesrige konferencer inden for fødevareinnovation, Seeds & Chips i Milano, Italien.

Det Nykøbing Falster-baserede Growth Train gennemfører i efteråret 2017 sit første acceleratorforløb for virksomheder med særligt potentiale inden for områderne fødevarer og sundhed, og samarbejdet med Seeds & Chips i Milano giver bl.a. de deltagende virksomheder for at blive præsenteret på Seeds & Chips konferencen 2018, der finder sted 7.-10. maj.

Opbakning fra Obama

Hovedtaleren ved Seeds & Chips konferencen i år var USA’s tidligere præsident Barack Obama, der understregede vigtigheden af fødevareinnovation i forhold til såvel miljø, sundhed og befolkningstilvækst.

“Klimaforandringerne gør, at vi allerede nu set faldende høstudbytter og stigende fødevarepriser, som i nogle tilfælde fører til politisk ustabilitet”, sagde præsidenten bl.a. i sin tale, hvor han gjorde opmærksomhed på, at verdens fødevareproduktion er den næststørste udleder af CO2 efter energiproduktionen. “Vejen til en bæredygtig fremtid kræver, at vi slipper kreativiteten fri hos vores bedste forskere, ingeniører og iværksættere”, sagde præsidenten.

Indgang til globale beslutningstagere

“Deltagelse på Seeds & Chips konferencen giver virksomhederne, som indgår i vores acceleratorforløb, mulighed for at komme i direkte kontakt med nogle af verdens ledende investorer, beslutningstagere og iværksættere på området. Med samarbejdsaftalen styrker vi desuden vores i forvejen stærke internationale netværk”, fortæller Eythor IvarJonsson, der er Managing Director for Growth Train. Hovedtaleren ved Seeds & Chips 2018 er USA’s tidligere udenrigsminister John Kerry.

Virksomheder kan søge nu

Growth Train i Nykøbing Falster har frem til 1. september åbent for ansøgere til et intensivt acceleratorforløb, der forløber over syv uger og afsluttes med møder med potentielle investorer. Undervejs bliver de deltagende virksomheder udfordret, guidet, rådgivet og sparret af mentorer fra ind- og udland med henblik på at accelerere virksomhedens udvikling og økonomiske potentiale.

Internationalt netværk

“Et team af mentorer og ambassadører fra hele verden bakker op om Growth Train, og med samarbejdsaftalen med Seeds & Chips markerer vi, at Growth Train hører hjemme i det internationale startup-miljø. Det gør en kæmpe forskel for de virksomheder, vi har i forløb, at vi kan sætte dem i spil i et unikt internationalt netværk”, siger Eythor Jonsson.

Virksomheder kan ansøge om deltagelse i Growth Train’s acceleratorforløb via hjemmesiden www.growthtrain.demodemo.dk. Her kan man også læse om de mange tilknyttede mentorer og ambassadører. Growth Train er etableret af Guldborgsund Kommune og drives af erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster.

FOTO: Konferencen Seeds & Chips i Milano er en af verdens førende konferencer inden for fødevareinnovation. Her ses konferencens stifter og præsident, Marco Gualtieri.

KONTAKT:

Eythor Jonsson
Managing Director, Growth Train
E-mail: eythor@growth-train.dk
Tel: 2214 9950
www.growthtrain.demodemo.dk

Mikkel Wesselhoff
Adm. direktør, Business Lolland-Falster
E-mail: mw@businesslf.dk
Tel: 4038 2436
www.businesslf.dk

Seeds & Chips:
http://www.seedsandchips.com/