Select Page

Erhvervsminister Brian Mikkelsen roser regionalt initiativ med globalt udsyn

213 virksomheder fra hele verden har søgt om at blive en del af det nytænkende danske virksomhedsforløb “Growth Train”, og 17 virksomheder fra ind- og udland, bl.a. USA, Spanien og Holland, er nu udvalgt til at udgøre det første hold. Virksomhederne blev afsløret fredag 13. oktober.

Minister: vidner om potentiale
“Growth Train er et rigtigt spændende regionalt initiativ, som er helt i tråd med regeringens ambition om at styrke den danske iværksætterkultur for derigennem at øge Danmarks vækst og beskæftigelse. Den store interesse for programmet vidner om potentialet for at tiltrække og skalere nye vækstvirksomheder, og jeg glæder mig til at følge de deltagende virksomheders udvikling”, udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen i forbindelse med afsløringen.

Growth Train er en såkaldt accelerator, et intensivt udviklingsforløb for virksomheder, som afsluttes med fremlæggelse for mulige investorer. Udover at hjælpe firmaer til vækst er formålet med Growth Train at styrke økosystemet for startups både lokalt og nationalt samt at få udenlandske vækstvirksomheder til at fokusere på Danmark og Lolland-Falster.

Stor satsning
Det er Guldborgsund Kommune, som har finansieret og igangsat acceleratorprojektet, og det er udtryk for en målrettet satsning, fortæller borgmester John Brædder.

“Generelt går det rigtig godt her i Guldborgsund, men vi sætter os ikke med hænderne i skødet og afventer, hvor udviklingen bærer os hen. Vi sætter os i førersædet og arbejder konstant for at skabe de bedste rammer for vores virksomheder. Growth Train-forløbet, som vi igangsætter i dag, har jeg store forventninger til. Og det er med god grund. Det er en stor satsning for Guldborgsund, og samtidig er holdet, der skal køre forløbet, i den helt store liga inden for udvikling af virksomheder”, siger John Brædder:

Styrker økosystemet
Selve driften af Growth Train varetages af erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster. Organisationen driver i forvejen to udviklingsmiljøer i henholdsvis Nakskov og Nykøbing F. med fokus på iværksætteri. Administrerende direktør Mikkel Wesselhoff ser Growth Train som en naturlig forlængelse af organisationens eksisterende aktiviteter på startup-området.

“Vi arbejder fokuseret på at bidrage til en national dagsorden, hvor iværksætteri og væksttænkning står højt. Med Growth Train tiltrækker vi en kategori af virksomheder, hvor ambitionerne og vækstpotentialet ligger meget højt, hvilket desuden tiltrækker og aktiverer investorer. På den måde styrker vi både det lokale og nationale økosystem for virksomhedsetablering og -vækst, hvilket er essentielt for, at der fremadrettet vil blive etableret flere virksomheder og mere succesfulde virksomheder i vores samfund”, siger direktøren.

Stærkt ansøgerfelt
Interessen for at deltage i forløbet har været markant høj, fortæller Eythor Ivar Jonsson, der Managing Director for Growth Train.

“I alt 213 virksomheder har søgt om at komme med i forløbet, og der er tale om et højt kvalificeret ansøgerfelt. Hvis vi havde haft plads til flere i forløbet, end de 17 vi har udvalgt, kunne vi sagtens have taget endnu flere med ombord”, siger Eythor Ivar Jonsson. Han fortæller, at der derfor også vil blive holdt kontakt til ansøgerfeltet med henblik på flere senere vækstforløb.

“Vi har store ambitioner om vækst, og vi tror på, at Growth Train kan give os et meget vigtig afsæt for vores fremtidige succes, bl.a. i kraft af de mange kompetente mentorer, som acceleratoren har tilknyttet”. Sådan siger Taig MacCarthy fra en af de deltagende virksomheder, Gik Live! fra Spanien, der producerer verdens første blå vin.

Kontor og indkvartering
Ca. 200 af ansøgningerne kom fra udenlandske virksomheder fra USA, Canada, Australien, Kina, Indien, Hong Kong, Singapore samt fra flere lande i Afrika og Vest- og Østeuropa, Særligt af hensyn til netop de udenlandske deltagere har acceleratoren tilknyttet både indkvartering og kontorfaciliteter i Nykøbing Falster. Forløbet går i gang 13. oktober og afsluttes 1. december, hvor virksomhederne får lejlighed til at præsentere sig over for en kreds af investorer.

Fødevareinnovation
Hovedparten af de deltagende virksomheder beskæftiger sig inden for fødevaresektoren. Og det er ikke tilfældigt, at Growth Train fokuserer på dette område, fortæller direktøren for Business Lolland-Falster

“Siden 2016 har vi arbejdet målrettet efter at skabe resultater på de områder, hvor vi i forvejen ser styrkepositioner. Og fødevaresektoren er et område, hvor Danmark, og Lolland-Falster i særdeleshed, rummer et enormt potentiale”, fortæller Mikkel Wesselhoff.

Deltagerfeltet
De 17 udvalgte virksomheder til Growth Train er: Seagull International Clothing (Danmark), Munonne (Danmark), Nordisk Smag (Danmark), JO Safety (Danmark), East Logistics (Danmark), Helsetek (Danmark), Bold Drinks (Danmark), Oceaim (Danmark), Tekstil Biologi (Danmark), Ezypro (Danmark), Avokado (Slovenien), Gik Live (Spanien), Orphedia (USA), Livestock Technology Services (Sydkorea), Tuckout (Australien), WeGardn (USA) og Sensefarm (Sverige).

FOTO:
Fotos fra dagen kan downloades til fri afbenyttelse fra Google-album via dette link (albummet opdateres med yderligere fotos frem mod fredag aften):
https://photos.app.goo.gl/DlwLz9xPtyRlgHtF2

Foto af erhvervsminister Brian Mikkelsen kan downloades fra Erhvervsministeriets hjemmeside via dette link:
http://em.dk/ministeriet/ministeren

GROWTH TRAIN SAMARBEJDSPARTNERE:
Seed Forum International Foundation
Verdens største investor-netværk, der udfører matchmaking for investorer og iværksættere i mere end 30 lande. Samarbejdet giver de 17 virksomheder i Growth Train adgang til netværkets globale matchmaking.

World Business Angels Investment Forum (WBAF)
En organisationen, der forpligter sig på at styrke den økonomiske udvikling i verden ved at fremme innovative finansielle instrumenter til små og mellemstore virksomheder (SMV’er) på globalt plan, herunder innovatorer og start-ups. Konferencen WBAF 2017 samlede 564 deltagere fra 54 lande.

Seeds & Chips
En af verdens mest indflydelsesrige kongresser inden for fødevareinnovation. Deltagelse på Seeds & Chips konferencen i Milano, Italien giver virksomhederne i Growth Train mulighed for at komme i direkte kontakt med nogle af verdens ledende investorer, beslutningstagere og iværksættere ved Seeds & Chips 2018-konferencen, hvor USA’s tidligere udenrigsminister John Kerry er hovedtaler.

Copenhagen Business School (CBS)
Konkret er der tale om et samarbejde med “A-board”, et rådgiverpanel bestående af tidligere MBA-studerende på CBS, som er spredt over hele verden og derfor kan være en vigtig guide/hjælp ind på udenlandske markeder. A-board sammensætter et panel skræddersyet til virksomhederne i Growth Train, som i en periode på seks måneder har adgang til rådgivning fra panelet.

Information om yderligere samarbejdspartnere, mentorer og ambassdører på www.growthtrain.demodemo.dk

KONTAKT:
John Brædder
Borgmester, Guldborgsund Kommune
E-mail: jobr@guldborgsund.dk
Tel: 2518 0390
www.guldborgsund.dk

Mikkel Wesselhoff
Adm. direktør, Business Lolland-Falster
E-mail: mw@businesslf.dk
Tel: 4038 2436
www.businesslf.dk

Eythor Jonsson
Managing Director, Growth Train
E-mail: eythor@growth-train.dk
Tel: 2214 9950
www.growthtrain.dk