Select Page

I løbet af tre år har 500 virksomheder og startups fra hele verden søgt om at deltage i Growth Train Accelerator på Lolland-Falster.

Massive investeringer finder i disse år vej til byggeriet af Femern Bælt tunnelen mellem Lolland-Falster og Tyskland. Samtidig er et nyt internationalt vækst- og udviklingsmiljø med fokus på landbrug og fødevarer for alvor ved at bide sig fast.

Der er tale om acceleratoren “Growth Train”, som nu for tredje år i træk modtager ansøgninger fra virksomheder og startups fra hele verden om at deltage i et intensivt udviklingsforløb, der gør dem konkurrencedygtige på et internationalt marked. Siden starten i 2017 har Growth Train modtaget over 500 ansøgninger fra virksomheder fra alle verdensdele.

Effektivitet og bæredygtighed
“I år har vi udvalgt 15 deltagere fra USA, Frankrig, Tyskland, Serbien, Spanien, Ukraine og Danmark. Fælles for dem er, at de har udviklet produkter og koncepter, der styrker effektivitet og bæredygtighed i produktion og distribution af fødevarer”, fortæller daglig leder Christiane Paaske-Sørensen. Planen er, at alle virksomheder efter det syv uger lange acceleratorforløb står markant bedre rustet til at klare sig i den internationale konkurrence om både kunder, samarbejdspartnere og investorer.

Fokus på investorer
Acceleratorforløbet er udviklet og ledes af islandske Dr. Eythor Ivar Jónnson, der har mere end 20 års erfaring med internationale startups.
“Vi underviser, presser og motiverer deltagerne til at optimere deres forretning på alle parametre med hjælp fra en række yderst kompetente og erfarne undervisere og mentorer. Vores mål for deltagerne er at gøre deres virksomhed til en attraktiv investering, så de kan få finansieret de næste faser i udviklingen hen i mod at blive en international spiller inden for agribusiness”, fortæller Eythor Ivar Jónsson.

Lokal vækst til gengæld
Growth Train er i modsætning til andre lignende programmer gratis for deltagerne, og de bliver heller ikke afkrævet en ejerandel af deres virksomhed for at deltage. Til gengæld håber folkene – og kommunerne – bag Growth Train, at deltagerne får øjnene op for de lokale og regionale forretningsmuligheder, de bliver præsenteret for under forløbet.

Strategisk satsning
“Growth Train er en strategisk satsning, som gennemføres i et samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund kommuner med Nykøbing Falster som base for indkvartering og kontormiljø til deltagerne. Vores region står i international sammenhæng ekstremt stærkt, hvad angår landbrugs- og fødevaresektoren, og derfor er det oplagt, at vi rækker ud til innovative virksomheder overalt, som har deres fokus inden for disse sektorer”, fortæller Christiane Paaske-Sørensen, der leder Growth Train på vegne af den fælleskommunale erhvervsorganisation Business Lolland-Falster.

Præsentation i København
Mandag den 21. oktober er første mødedag for årets deltagere på Growth Train’s kontorer i det nye erhvervsområde Slotsbryggen på havnefronten i Nykøbing Falster. Den 6. december bliver det muligt at møde dem efter syv ugers professionel trimning, når Growth Train inviterer til Demo Day på Matrikel 1 i København.

Du kan allerede nu registrere dig til Demo Day ved at klikke HER.


Kontakter

Christiane Paaske-Sørensen
Head of Growth Train for BLF
cps@businesslf.dk
+45 6165 9645
www.growth-train.dk