Select Page

For fjerde år i træk udklækker Growth Train i Nykøbing F. et nyt hold opgraderede virksomhedsledere fra hele verden

 

 

Lolland-Falster har meget mere at bidrage med til fremtidens fødevareindustri end gode råvarer fra mulden. Torsdag den 10. december blev der afholdt en corona-begrænset dimissions-“fest” for otte forskellige virksomheder fra hele verden, som de seneste syv uger har deltaget i et intensivt vækstforløb i acceleratorprogrammet Growth Train, som drives af erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster.

“Vi har haft en række meget ambitiøse og innovative iværksættere på en rejse, som har styrket deres viden, evner og fokus på at skabe en forretningsmæssig og bæredygtig succes”, fortæller Program Manager for Growth Train, Christiane Paaske-Sørensen.

Global inspiration og samarbejde

Growth Train er et tilbud fra Business Lolland-Falster til virksomheder i hele verden om at komme til Lolland-Falster og få viden, sparring og lokale kontakter til at udvikle og styrke forretningskoncepter inden for fødevare- og agritech-branchen. Siden starten i 2017 har i alt ca. 600 virksomheder søgt om at deltage, og ca. en tiendedel af dem er blevet udvalgt til at komme på holdet.

“Et vigtigt element i Growth Train er at bringe inspiration ind i det lokale startup “økosystem”. Et andet er at skabe lokale samarbejder med fremtidens agritech-kometer og om muligt få nogle af dem til at etablere sig lokalt”, siger Christiane Paaske-Sørensen.

Lolland-Falster giver mening

En af de virksomheder, der efter syv uger i Nykøbing F. overvejer de lokale muligheder er Nature Foods, der producerer ærtebaserede alternativer til mælkedrikke. Virksomhedens produkter forhandles i Letland og Tyskland, og en videre udbredelse af produkterne kan meget vel gå via Lolland-Falster.

“Lige nu er vi ved at vurdere en masse information, og der er rigtig meget, der giver mening. Lolland-Falster er en fantastisk lokation med det rette klima og med den rette placering i forhold til at kunne nå ud til markeder i Skandinavien, Tyskland og England. Der er en enorm forståelse for landbrug i Danmark, og her lokalt er der masser af talent inden for branchen”, fortæller den lettiske direktør Michel Wettstein.

Onlinedeltagere

På grund af den globale Covid-19 pandemi har fire af programmets otte deltagere medvirket online, og de fire fysiske deltagere blev afkrævet coronatest forud for deltagelsen. I dette års program har medvirket virksomheder fra følgende lande: Israel, Spanien, Vietnam, Sverige/Caribien, Letland, Estland, Nigeria/Usa og Ungarn.

 

KONTAKT:
Christiane Paaske-Sørensen
Program Manager
Mobil: +45 6165 9645
E-mail: cps@businesslf.dk

Growth Train drives af Business Lolland-Falster.