Select Page

Kysterne udgør et kæmpe dyrkningspotentiale, og Lolland-Falster har ca. 600 km.

Svensk food-startup er taget til Lolland-Falster for at få hjælp til at skabe en forretningssucces baseret på bæredygtig dyrkning af caribiske alger.

 

At skabe noget nyt på baggrund af viden, der rækker flere hundrede år tilbage i tid. Det er essensen af den svensk/caribiske virksomhed Seatrients, som siden oktober har deltaget i en vækstskole på Lolland-Falster for ambitiøse fødevare-startups og -virksomheder fra hele verden.

Virksomheden er sammen med syv andre virksomheder udvalgt blandt ca. 100 ansøgere til at deltage i et syv ugers vækstforløb i programmet Growth Train Fast Track, som gennemføres af erhvervsudviklingsorganisationen Business Lolland-Falster.

 

Fra lokal specialitet til global succes

“At være en del af Growth Train har givet os flere øjeblikke af klarsyn i forhold til, hvordan vi skal gribe vores projekt an”, fortæller medstifter Amankwa Baptiste. Hun er vokset op i Caribien, og efter et ophold på Harvard universitetet i USA er hun nu bosat i Sverige. Grundelementet i Seatrients er en særlig caribisk algevækst, havmos, hvis gavnlige egenskaber har været kendt af folk i Caribien i generationer. Målet er at bringe produktet, og dyrkningen af det, ud til resten af verden.

“Vi har lært meget af de andre deltagere i programmet, hvor flere af dem er længere end os i deres proces. Derudover har vi igennem de mange ekspertoplæg og coacing-sessions fået nye væsentlige elementer ind i vores strategi, bl.a. de muligheder der er for os i at indgå partnerskaber med andre virksomheder”, fortæller Amankwa. Hun ejer og driver virksomheden sammen med Krishma Jean-Baptiste, der også er født i Caribien og nu bosat i Sverige. Trods deres fælles baggrund var det i Sverige, de mødtes, i forbindelse med, at de begge tog en mastergrad i bæredygtigt lederskab på universitetet i Malmø.

 

Viden og testfaciliteter

“Jeg oplever virkelig her på Lolland-Falster, at det er en fødevareregion, vi befinder os i, og Growth Train-programmet har præcis det indhold, vi har behov for. Vi møder forskere og praktikere med stor erfaring inden for startup, som giver os input på både salg, proces og design, ligesom vi har adgang til tests i et køkkenlaboratorium”, fortæller Amankwa Baptiste.

En fremtidig produktion af det caribiske havmos på Lolland-Falster er slet ikke umulig, faktisk findes den særlige fødevare allerede i Skandinavien som såkaldt invasiv art, fortæller Amankwa. Men første skridt er få tryktestet forretningsideen og finde en eller flere samarbejdspartnere. Næste skridt er at lære verden, at havet er et kæmpe uudnyttet og bæredygtigt dyrkningsområde.

 

KONTAKT
Seatrients
Amankwa Baptiste